Οποιαδήποτε πληροφορία χρειασθείτε για την λειτουργία της συσκευής σας ή για την ανάγνωση του βυθού και των ψαριών μπορείτε να μας στέλνετε email  συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας, ή τηλεφωνήστε μας απογευματινές ώρες 2104015790 ή 2104620359
 


    
Στην εικόνα βλέπετε ότι το σκάφος κινείται με 37 κόμβους. (Με οποιαδήποτε ταχύτητα και να κινείστε βλέπετε τον βυθό εφόσον έχετε τοποθετήσει σωστά τον αισθητήρα). Η παλέτα χρώματος είναι η 13.

Μεταχειριζόμαστε την παλέτα χρωμάτων 13
1) Όταν κινούμεθα με μεγάλη ταχύτητα και
2) στα βαθειά νερά.

Όταν κινείστε με μεγάλη ταχύτητα βλέπετε την διαμόρφωση του βυθού και τυχόν κοπάδια ψαριών εάν υπάρχουν, αλλά όχι με μεγάλη λεπτομέρεια. Να θυμάστε ότι όσο πιο αργά κινείστε θα έχετε όλες τις λεπτομέρειες του βυθού και των ψαριών.

Στην εικόνα βλέπετε την αλλοίωση των χρωμάτων λόγω της μεγάλης ταχύτητας του σκάφους. Μπορείτε όμως να μαρκάρετε το σημείο που σας ενδιαφέρει και να ξαναγυρίσετε και να το ψάξετε πιο καλά.

Το σκούρο καφέ μας δείχνει ότι ο βυθός είναι λασπώδης, το ανοιχτόχρωμο καφέ ότι ο βυθός είναι πετρώδης.
 
Η συχνότητα είναι 50 kHz, την μεταχειριζόμαστε στα βαθιά νερά. Οι άλλες ρυθμίσεις είναι οι ρυθμίσεις που έχει η συσκευή, οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο εκτός από το ΖΟΟΜ IN –ZOOM OUT, για να βλέπετε καλύτερα το βυθό και τα ψάρια.
 
Είμαστε σταματημένοι απλά το ρεύμα της θάλασσας μας μετακινεί με 0,6 κόμβους. Το Βάθος 339 μέτρα.
Ο βυθός καφέ ανοιχτόχρωμος άρα είναι πέτρα.

Πάνω στο βυθό βλέπουμε χρώματα κόκκινο, πράσινο, κίτρινο είναι απολιθωμένα πετρώματα, το φαγητό των μπαλάδων.
Δεν είναι φύκια διότι σε τέτοιο βάθος δε φθάνει το φως για να αναπτυχθούν τα φύκια.

Πιο πάνω βλέπετε κουκίδες  μπλε, κόκκινες είναι το κοπάδι των μπαλάδων.

Κάθε κουκίδα και ένα ψάρι.

Τα χρώματα σας δείχνουν το μέγεθος των ψαριών.
Μπλε 250 γραμμάρια.
Κόκκινα 500 γραμμάρια.
Άρα αξίζει να ψαρέψετε.

Βλέπετε την πετονιά που κατεβαίνει προς το κοπάδι των μπαλάδων.
Στην επιφάνεια βλέπετε τις φυσαλίδες που δημιουργεί ο κυματισμός της θάλασσας, όπως επίσης και το θαλάσσιο ρεύμα που υπάρχει στα 50 μέτρα βάθος, εμφανίζεται με συνεχόμενη μπλε παράλληλη προς το βυθό γραμμή.
 
Κινούμαστε πολύ σιγά προσπαθούμε να βρούμε ακριβώς το κεφάλι δηλαδή το σημείο που βρίσκονται οι μπαλάδες, η ταχύτητα μας 2,7 κόμβους.
Το Βάθος 320 μέτρα. Ο βυθός καφέ ανοιχτόχρωμος άρα είναι πέτρα.

Πάνω στο βυθό βλέπουμε χρώματα κόκκινο, πράσινο, κίτρινο είναι απολιθωμένα πετρώματα. Το φαγητό των μπαλάδων. Δεν είναι φύκια διότι σε τέτοιο βάθος δε φθάνει το φως για να αναπτυχθούν τα φύκια.

Πιο πάνω αριστερά και δεξιά του βράχου βλέπετε κουκίδες μπλε, κόκκινες είναι το κοπάδι των μπαλάδων.

Κάθε κουκίδα και ένα ψάρι.

Αριστερά μπλε χρώμα άρα μικροί μπαλάδες, δεξιά κόκκινο άρα μεγαλύτεροι μπαλάδες.

Τα χρώματα σας δείχνουν το μέγεθος των ψαριών. Μπλε 250 γραμμάρια. Κόκκινα 500 γραμμάρια.

Δεξιά από το βυθό βλέπετε την οθόνη κυματομορφής. Οτιδήποτε βλέπετε στη κυματομορφή είναι ακριβώς κάτω από το σκάφος σας και μετά εμφανίζεται στην οθόνη του διαγράμματος του βυθομέτρου. Σας βοηθά να γνωρίζετε με ακρίβεια που είναι τα ψάρια το μέγεθος αυτών καθώς και την φύση του βυθού.
   
 
 
Κινούμαστε με 6,7 κόμβους, σε βάθος 192 μέτρα βλέπουμε μέσα σε μια τρύπα κρυμμένο ένα κοπάδι μπαλάδων.

(το κόκκινο χρώμα είναι κοπάδι ψαριών).
 
  
Βυθός σκληρός ανοιχτόχρωμο καφέ χρώμα, βάθος 166 μέτρα, ταχύτητα 0,5 κόμβους ταξιδεύουμε με το ρεύμα, έχουμε ρίξει την πετονιά δεν την πατώσαμε, ταξιδεύοντας με το ρεύμα προσπαθούμε να την περάσουμε μέσα από το κοπάδι των μικρών μπαλάδων.
 
 
Βάθος 410 μέτρα, βυθός σκληρός βραχώδης, μεγέθυνση 4Χ, συχνότητα 50 kHz, ταχύτητα κινούμεθα με το ρεύμα.

Οι κουκίδες που βλέπετε είναι κοπάδι μαυρόψαρων Βλάχοι.

Στο σημείο που βλέπετε την διαφορά των χρωμάτων ανοιχτόχρωμο  καφέ με το σκούρο καφέ είναι τρύπα η φωλιά των ψαριών.

   
Βάθος 161 μέτρα, βυθός βραχώδης (χρώμα βυθού καφέ ανοιχτόχρωμο), μεγέθυνση 2Χ, ψάρια μπαλάδες, χρώμα ψαριών μπλε οπότε το μέγεθος τους 250 γραμμάρια, το κοπάδι είναι κόκκινο επειδή τα ψάρια είναι το ένα κοντά στο άλλο.

 
Βάθος 892 μέτρα, συχνότητα 50 kHz, λειτουργία αυτόματη, μεγέθυνση 8Χ, ταχύτητα 4,7 μίλια, βυθός βραχώδης, φαίνεται ένα μεγάλο ψάρι στα 830 μέτρα.

 
Λειτουργία συσκευής αυτόματη, Βάθος 892 μέτρα, συχνότητα 50 kHz, μεγέθυνση 8Χ, ταχύτητα 5,5 μίλια, βυθός βραχώδης, στην οθόνη φαίνονται τρία μεγάλα ψάρια και όπως φαίνεται στην κυματομορφή το ψάρι βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σκάφος σας στο βάθος των 880 μέτρων.

 
Λειτουργία συσκευής αυτόματη, Βάθος 920 μέτρα, συχνότητα 50 kHz, μεγέθυνση 8Χ, ταχύτητα 5,4 μίλια, βυθός βραχώδης, στην οθόνη φαίνονται δύο μεγάλα ψάρια

 
Λειτουργία συσκευής αυτόματη, Βάθος 1020 μέτρα, συχνότητα 50 kHz, μεγέθυνση 8Χ, ταχύτητα 6,4 μίλια, βυθός βραχώδης.

 
Λειτουργία συσκευής αυτόματη, Βάθος 1100 μέτρα, συχνότητα 50 kHz, μεγέθυνση 8Χ, ταχύτητα 6,3 μίλια, βυθός βραχώδης.